HTML

MENTSÜK MEG EGYÜTT A BUNYEVÁC NÉPET!


Preambulum: részletesen a BUNYEVÁC HOLOKAUSZT című blog tartalma ecseteli mindazt, miként bánt el 2006-ban a magyar parlament, az MTA volt elnöke állásfoglalására támaszkodva a magyarországi bunyevác néppel.
Miként akadályozták meg, hogy 13 más honi kisebbséghez hasonlóan mi bunyevácok is elismert nemzetisége legyünk ennek az országnak. Mely országban megítélésem szerint álszent módon kezelik intézményesítetten a kisebbségek sorsát, látszatszerűen érvényesítik azok törvény és alkotmány által rögzített jogait.
Olyan diszkrimináció ez egy EU tagállam esetében, amit naiv hitem szerint az EU-nak sem lenne szabad tétlenül szemlélni.

Kedves bunyevác barátaimmal és nem bunyevác segítőimmel együtt eltökélt célunk az, hogy a bunyevácokat ért sérelmeket és méltánytalanságokat úgy hazai, mint nemzetközi fórumok által orvosoltassuk, hogy a bunyevác nép is elfoglalhassa méltó helyét azon a nemzetiségi palettán, ahol evidens módon kellene, hogy helye legyen.

Ehhez kérjük minden, ügyünkben lojalitást vállaló ember segítségét a világból!

Muity Mijo
a bunyevácok nemzetiségi elismertetésére irányuló népi kezdeményezés elindítója
Magyarország-Hungary, Baja

IDE ÍRJ!

Ha beszéled a bunyevác nyelvet, és többet szeretnél megtudni e népről, akkor kattints ide:

BUNJEVCI-BUNYEVÁCOK




FACEBOOK oldalam

YOUTUBE oldalam

CROATIA STRÓMANJAI ...

Friss topikok

Archívum

Ephone Magyarország Kft.

2010.01.21. 19:12 Muity Mijo

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország kft. ephone

A bejegyzés trackback címe:

https://sos-bunyevacok-bunjevci.blog.hu/api/trackback/id/tr381690931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása